PIÑON, mi bebé!

nereden başlasam nasıl anlatsam bilemiyorum. Sıra Piñon ile macerama gelene kadar kendisini kaybettim. Şu saçma sapan dünyada insanlar çoluğunu çoçuğunu kaybederken benim kedim ölmüş çok mu?

IMG_0019.JPGİki gün önce bahçenin ışığını kapatmayı unuttuğum için evsahibim ampülü sokup aldı, Piñon manyak bi velet hop orda hop burada gece bahçeye çıkıp karanlıkta zıp zıp zıplamak yeni adetiydi. Bahçedeki köpeklere posta koyabildiğinden endişelensem de bırakmıştım artık aşırı korumacılığı kendi girip çıkıyordu eve. Bu sefer çıkışı sonu oldu. Güle oynaya beraber yemek hazırladığım Pablo benım çakıdan daha büyük diye kendi çakısını almaya çıkınca Piñon’da peşine fırladı. Karanlıkta yılan sanıp tekmelemiş artık nasıl tekmeyse, bisikletle ezdi sandım, yavrucak iki büklüm ağzından kan boşanıyordu.

çığlıklarıma koşu geldi, ne yapalım öldüreyimmi diye sordu manyak, kurtarmayı teklif eden olmadı. O panikle doğru dürüst konuşamadan derdimi anlatamadan zaten telefonun kontörü bitti. Yakındaki çiftlikte veteriner var diye koşa koşa oraya gittik. Pablo ocağı södürmeye geri döndü. Sandım ki bi şekil ev sahipleri gelince haberleşebiliriz, artık ne konuştularsa düşündükçe sinirlendiğimden düşünmemeye çalışıyorum. Neyse kızcağız olabildiğince yavaş muayene etti bu sıra altına kaçıran bebişkomu temizledim, ağrı kesici yapınca hafif kanlı epey bir altına kaçırdı, solunumu berbat durumdaydı. Ben aramasam umurlarında olmayacak tabii evi aradım durum fena acil kliniğe götürmem gerek diye neyse evin oraya diğer evdeki misafirlerle indim. Evde oh yemekler yenmiş milletin keyfi yerinde aradık ulaşamadık diyolar neyse azıcık çıkışabildim ispanyolcamın yettiği kadar en yakında La Estrella’da klinik var diye gittik kazanın üzerinden üç saat geçmişti. Bebeğim soğuyordu. Ciğerlerinin kanla dolduğunu ve iç kanama geçirdiğini söylediler gerçi burası da öyle tam teşekküllü hastane filan değildi, istersen diğer kliniğe götür x-ray çeksinler ama kurtulma şansı çok az ve acı çekiyor deyince ötenazide karar kıldım. Bir kaç saat önce bahçeye gömdük bebeğimi, kabına sığamayan küçük prensimin üzerine bir de gül fidanı diktik. İçim buz gibi nasıl mutsuzum nasıl çaresizim anlatamam.

IMG_0368-0.jpgKendi kendine zıp zıp oynadığın bahçede, köpeklere posta koyduğun bahçede, eve girmek zorunda kalmadan sonsuza dek neşeyle oyna Piñon, seni daima seveceğim.

Bir kedi her şeye yeter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *